header-graphic

ο καλύτερος κινηματογράφος του πλανήτη!

Αξιολόγηση χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

SINEMATHISΟ κινηματογράφος "Θησείον" ο καλύτερος του πλανήτη!

Ο κινηματογράφος «Θησείον» φιγουράρισε πρώτος στη λίστα του CNN ως ο καλύτερος θερινός κινηματογράφος του πλανήτη! Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου δίνοντας σε όλους τους Ελληνες την ευκαιρία να θυμηθούμε για λίγο κάτι από την εθνική υπερηφάνεια μας.

«Από τη θέση σας μπορείτε να δείτε όχι μόνον τις τελευταίες κινηματογραφικές επιτυχίες, αλλά και την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα! Η Αθήνα φιλοξενεί πολλά θερινά θέατρα και κινηματογράφους στη διάρκεια του καλοκαιριού, όμως κανένα δεν προσφέρει τη μαγευτική θέα του "Σινέ Θησείον"», σχολίασε ο συντάκτης του άρθρου στην ιστοσελίδα CNNGo.

Ο κινηματογράφος, ο οποίος είναι ο παλιότερος θερινός της Αθήνας, χτίστηκε το 1935 και λειτουργεί από τότε στην οδό Αποστόλου Παύλου στο Θησείο από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Οπως τονίζει ο ιδιοκτήτης του Θωμάς Μανιάκης, αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι από πουθενά αλλού δεν μπορεί κάποιος να δει τόσο κοντά τον Παρθενώνα.

Ο κ. Μανιάκης, ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος, βρέθηκε στην παγκόσμια δημοσιότητα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των θερινών σινεμά -όσων έχουν απομείνει στην Αθήνα και την επαρχία- λόγω των εξόδων που καλούνται να καταβάλλουν τους χειμερινούς μήνες, οπότε είναι κλειστές οι σκοτεινές αίθουσες. Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι το κράτος θα πρέπει να μειώσει τον ΦΠΑ στα εισιτήρια για να ενισχύσει έτσι τον κινηματογράφο.

«ΘΗΣΕΙΟΝ» ΣΤΟ FACEBOOK

Στο μεταξύ δεκάδες «like» δέχεται η σελίδα του κινηματογράφου «Θησείον» στο Facebook. Από εκεί οι υπεύθυνοι ενημερώνουν το κοινό ότι θα φροντίσουν και πάλι, όπως κάθε χειμώνα, το αγαπημένο θερινό σινεμά, ώστε να υποδεχθεί τους θεατές στον ανθισμένο κήπο του την άν [Είναι το παλιότερο θερινό σινεμά της Αθήνας και λειτουργεί από το 1935.] νοιξη του 2012.

Είναι γεγονός ότι οι σινεφίλ δίνουν ραντεβού για περισσότερα από εβδομήντα χρόνια στο «Θησείον». Είναι για αυτούς ένα μοναδικό σημείο για να απολαμβάνουν αγαπημένες ταινίες πρώτης προβολής, αλλά και κάποιες που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία του κινηματογράφου, με θέα τον φωταγωγημένο Ιερό Βράχο.

ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΒΓΟΤΑΡΑΧΟ

Σε μια μεγάλη, κεκλιμένη (για καλύτερη θέαση από κάθε σημείο) και πάντα περιποιημένη αυλή περιτριγυρισμένη από πράσινο, με πολλά λουλούδια που χαρίζουν απλόχερα το άρωμά τους, οι θεατές κάθονται στις στοιχισμένες καρέκλες έχοντας στο πλάι ένα παραδοσιακό τραπέζι καφενείου, για να ακουμπήσουν την μπίρα ή το αναψυκτικό τους και κάποιο σνακ από το μπαρ που λειτουργεί εντός του κινηματογράφου.

Εκεί μπορούν να γευτούν το σπιτικό γλυκό βύσσινο, μια κρύα βυσσινάδα ή ένα ποτό βύσσινο που παρασκευάζουν οι ιδιοκτήτες, καθώς και τη διάσημη τυρόπιτά τους ή το hot dog, συνοδευόμενο από σπιτικό τσίπουρο και αβγοτάραχο Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια κινηματογραφική εμπειρία και μια μοναδική έξοδο, την οποία πολλοί επαναλαμβάνουν όσο κρατάει το καλοκαίρι! Ετσι παρακολουθούν την ταινία σε ένα περιβάλλον χαλαρωτικό, που τους κάνει να νιώθουν ότι βρίσκονται σε μια Αθήνα με πολύ διαφορετική καθημερινότητα...

Τοπ 5

Οι πέντε καλύτεροι κινηματογράφοι του κόσμου σύμφωνα με το CNNGo είναι:

Κατά σειρά αξιολόγησης μετά το «Σινέ Θησείον» (πρώτη θέση) ακολουθούν οι «Alamo Drafthouse» στο Οστιν του Τέξας, το «Raj Mandir Theatre» στο Τζεϊπούρ της Ινδίας, το «Kino International» στο Βερολίνο και η σκοτεινή αίθουσα «4DX» στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

πηγή : http://www.madata.gr

System Plugin - Ultimate Social Elements (JSDK) is disabled! Please enable and/or install it!

Νέα - Περίεργα