header-graphic

Τέχνη vs Κρίσης.

Αξιολόγηση χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Το ξέρουμε, το ακούμε ,το βλέπουμε, το βιώνουμε καθημερινά.Πλέον, η κρίση έχει γίνει μέρος της ζωής μας και ως συνέπεια δεν μας αφήνει να τη χαρούμε όπως θέλουμε, να ελπίσοθμε, να ονειρευτούμε.

Όμως τι κάνουμε γι΄αυτό; Τα πράγματα γύρω μας πάνε από το κακό στο χειρότερο, η ψυχολογία των ανθρώπων γίνεται η χειρότερη,τα μέσα μαζικης ενημέρωσης μας βοβαρδίζουν με ψέματα και ο κόσμος έχει καταλήξει ακόμα και στην αυτοκτονία.

Πρέπει να φωνάξουμε ένα μεγάλο " ΟΧΙ" σε όλα αυτά που μας φράζουν το δρόμο ενός καλύτερου μέλλοντος, και να πολεμίσουμε για αυτό το μέλλον, ο καθένας μας με τα δικά του όπλα. 

Μέσα στην σύγχηση και στην αναστάτωση που επικρατεί στην εποχή μας, οι άνθρωποι απομονώνονται και ξεχνάνε να εκφραστούν δημιουργικά.Γίνονται ρομπότ και η ζωή γίνεται πλεόν απλή επιβίωση.Ευτυχώς όμως μέσα σε αυτό το σκοτεινό λαβύρινθο υπάρχουν κάποιο φωτεινοί δρόμοι που μας οδηγούν σε έξοδο ψυχικής ηρεμίας και ανασυγρότησης, τέτοια άτομα είναι οι καλλιτέχνες κάθε είδους που μέσα από το ταλέντο τους και την αγάπη τους για τη ζωή προσπαθούν να δώσουν ελπίδα στον κόσμο, και με το δικό τους τρόπο να τους αποδείξουν πως η ζωή πρέπει να συνεχίζεται αξιοπρεπώς σε κάθε εποχη, και μέσα από κάθε συνθήκες.

Επειδή λοιπόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το μόνο που κάνουν είναι να αγχώνουν τον κόσμο και να μην ενημερώνουν για τίποτε άλλο εκτος από την πολιτική κατάσταση και τα μνημόνια και οτιδήποτε άλλο,είναι καθήκον μας να ενημερώνουμε ο ένας τον άλλον για διάφορες εκδηλώσει και εκθέσης τέχνης.

Μια τέτοια εκδλήλωση είναι και αυτή που διοργνώνεται αυτές τις μέρες , με τίτλο "Mε το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα του τώρα.." στο δήμο Χαιδαρίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΤΕΧΝΟΣΦΑΙΡΑ, που αρχίζει από την Παρασκευή 11-5-2012 και τελειώνει Τρίτη 15-5-2012 με ελεύθερη είσοδο, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου ,Χαϊδαρίου, με εκθέσεις ζωγραφικής, αφιερώματα ποίησης , συναυλίες και θεατρικά δρώμενα.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες υπερβαίνουν τα 50 άτομα τα οποία ο καθένας μέσα από την τέχνη του εκφράζει την σημερινή πραγματικότητα, είναι άνθρωποι διακεκριμένοι ο καθένας στο είδος του ,που δίνουν το παρόν και αγωνίζονται με την τέχνη τους να πολεμίσουν την κρίση, και όχι την οικονομική κρίση...αυτή κάποια στιγμή θα υποχωρήσει, μιλάμε πιο πολύ για την κοινωνική και την πολιτισμική κρίση που αν χάσουμε αυτά τα σοιχεία θα γίνουμε πάλι άνθρωποι χωρίς παιδεία,χωρίς ανοιχτούς ορίζοντες με μόνο σκοπο την επιβίωση και την επικράτηση από τους άλλους.

 

Αν λοιπό θέλετε μια μέρα να κάνετε κάτι διαφορετικό και να ξεφύγετε από τη ρουτίνα πάρτε τη παρέα σας και με σύμμαχο τον όμορφο καλοκαιρινό καιρό πηγαίνετε να δείτε κάτι διαφορετικό... ίσως και να αξίζει πιο πολύ από το να βλέπεται τηλεόραση στο σπίτι.

Για περισσότερες πληροφορίες:http://www.facebook.com/profile.php?id=100002218969588  και http://www.facebook.com/vasiliki.tampouri  

Υπεύθυνη εκδηλώσεων Βασιλική Ταμπούρη

τηλ.επικοινωνίας: 6973833016

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσεις την Javascript για να τη δεις. .225766 111333218950643 100002218969588 116398 790824 nΛίντα Μάτα

System Plugin - Ultimate Social Elements (JSDK) is disabled! Please enable and/or install it!

F-Art - Πολιτιστικές εκδηλώσεις